Ev Tarhanası

ev tarhanası

Ev Tarhanası

Tarhana, çocukluğumuz da, yetişkin olduğumuzda çok tükettiğimiz, besin kaynağımız ,  hasta biri varsa evde ya da havanın soğuk olduğu zamanlarda en çok canımızın çektiği , içimizi ısıtan evlerimizde mutlaka tarhana çorbası pişer . İçtiğimiz anda mutlaka bir süre sonra canlandırır bizi doğal ev tarhanası.  Tarhana’nın mucizesi her zaman işe yarar.

“İçinde ki vücudumuzu koruyan vitamin, fosfor, kükürt, bağışıklık sistemimizi korumaya yardımcı oluyor bu nedenle de soframızdan kesinlikle tarhanayı eksik etmek istemiyoruz. “

Son dönemlerde tarhananın kıymetini daha fazla anlar olduk. Özelikle doğal, evde yapılan tarhananın vazgeçilmezlerimiz haline geldi.  Gıda sektöründe nelerin döndüğünü, güvenilir olup olmadığını artık kestiremiyoruz, önlemlerimizi almak, bu durumdan korunmak için evde yapılan doğal, organik tarhananın peşine düşüyoruz.

Ya evimizde kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz yada üretiminden emin olduğumuz tercih ediyoruz. Genelde yoğun çalışan, stresli ortamlarda çalışan şehir insanının evde tarhanayı kendisinin yapması mümkün olmuyor, haliyle üretiminden ve güven duyduğumuz yerlerden seçimi yapıyoruz.

Öyle yada böyle soframızdan eksik etmek istemiyoruz bu şifa kaynağı sağlı çorbayı. İçinde ki vücudumuzu koruyan vitamin, fosfor, kükürt, bağışıklık sistemimizi korumaya yardımcı oluyor bu nedenle de soframızdan kesinlikle eksik etmek istemiyoruz. Bağırsak temizlemek istiyorsan, damar tık anlığına karşıda tarhana tüm bu nedenler bile tek başına yeterli tüketmemiz için.

Ev Tarhanası yapımı

Hazır vakti gelmişken birkaç tarif ev tarhanası yapımı ile ilgili;

Gerekli malzemeler:  süzme ev yoğurdu, maydanoz, dereotu, un, tuz, haşlanmış nohut, kırmızı biber, nane, istediğimiz sevdiğimiz sebze yada yeşilliklerde ekleyebiliriz. Ev tarhanası yaparken 1 kilo süzme yoğurt için, 5 kilo un kullanıyoruz. Tüm sebze ve yeşillikler haşlanır ve mutfak robot ondan geçirilerek rendelenir. Tüm malzemeler kaba konur karıştırılır. Tuzu ilave edip yoğurulur. Yoğurma kabı üzeri örtülür ekşimeye bırakılır, iki gün hamur yoğrulur ekşimeye bırakılır. Hamur iki gün bekletilir dilerseniz süreyi uzatabilirsiniz  bu daha fazla ekşi sevenler için uygulanacak yöntem olur.

Daha sonrasında hamuru , kaşık yardımı ile yağlı kağıtların üzerine parça parça serilir kurutmaya bırakılır. Kuruyan tarhana hamuru kevgir yada başka bir elek yardımı ile toz haline getirmeye başlarız. İşlem bittikten sonra tekrar sererek kurumasını sağlarız.

Şimdiden afiyet olsun.

Bu yazımızda anlattığımız tarhana’dan sonra bebek tarhanası makalemizde okuyabilirsiniz.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Main Menu