Sarı Kantaron Yağı Faydalari

sarı kantaron yağı faydaları

GENÇLİK İKSİRİ SARI KANTARON YAĞI

Yaş alsak ama cildimiz eskisi gibi ışıl ışıl görünse lekeler kırışıklıklar oluşmasa güzel olmaz mıydı? kozmetik dev bir sektör haline gelmişken talepler doğrultusunda binlerce ürün üretilirken hepimizde aynı kafa karışıklığı olmuyor mu? doğru ürünü bulma arzusuyla onlarca ürün deneyip hayal kırıklığına uğramamızda cabası.

Bitkiler ibni Sina’dan bu yana tıbbi ilaç ve kozmetik ürünlerinin yapı taşıyken saatlerinizi ayna karşısında geçirmeden, pahalı onlarca ürün kullanmadan kimyasal içermeyen ve düzenli kullanımda fark yaratacak bir üründen bahsetmek istiyorum size yani kantaron çiçeği yağından.

Bu çiçekler toplanıp zeytinyağıyla fermente edilmesi sonucunda sarı kantaron yağı ve kırmızı kantaron yağı olarak iki çeşit yağ elde edilir. Sarı kantaron yağı faydaları ve kırmızı kantaron yağının faydaları aynıdır fakat çiçek rengine göre farklı isim almıştır.

Sarı Kantaron yağı faydaları?

Kantaron, kılıç otu ya da kan otu olarak da bilinen alternatif tıpta ve bitkisel tedavilerde bolca kullanılan yol kenarlarında dağlık bölgelerde kırlarda kendiliğinden doğal şekilde yetişen yaz aylarında toplanan bir bitkidir. Bu çiçekler toplanıp zeytinyağıyla fermente edilmesi sonucunda sarı kantaron yağı ve kırmızı kantaron yağı olarak iki çeşit yağ elde edilir. Sarı kantaron yağı faydaları ve kırmızı kantaron yağının faydaları aynıdır fakat çiçek rengine göre farklı isim almıştır.

Hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan yaşlanmayı geciktirici ve oluşan cilt problemlerine karşı etkili ve üzerinde onlarca bilimsel araştırma yapılan bu değerli bitki artık günümüzde birçok aktar ve bitkisel ürün satan noktalarda rahatlıkla bulunabilmektedir.

Fakat her bitkisel ürün kullanımında olduğu gibi kantaron yağı kullanımında da dikkatli olunmalıdır. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, çeşitli nedenlerle düzenli ilaç kullananların ve besin alerjisi olanların doktoruna danışmadan kullanımı uygun değildir.

Zeytinyağıyla fermente ediliş sekline göre de içilebilir ve sürülebilir kantaron yağı olarak iki çeşit hazırlanma şekli vardır.

İkisi arasındaki tek fark içilebilir kantaron yağının soğuk baskı sızma zeytinyağında gölgede bekletilerek fermente edilirken sürülebilir kantaron yağının ise yine soğuk baskı sızma zeytinyağında güneşte bekletilerek fermente edilmesidir.

Sarı kantaron yağı hazırlanışı:

Toplanan kantaron çiçekleri iyice yıkanıp temizlendikten sonra sap kısımlarından koparılarak ayırılır cam bir kavanoza alınan çiçeklerin üzerine soğuk baskı sızma zeytinyağı konularak kullanım şekline göre gölgede ya da güneşte fermente olması için bekletilir. Sarı kantaron yağı ara ara tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılarak yağ ile özdeşleşmesi sağlanır. Çiçek oranı ne kadar fazla olursa elde edilen yağ o kadar daha faydalı ve kaliteli olacaktır. Birkaç ay bu şekilde fermente olması için bekletilir. Son aşamada ise yağ ve kantaron çiçeği karışımı süzülerek içindeki çiçek tortularından temizlenir ve artık kullanıma hazır hale gelir.

Kantaron yağı yüze sürülür mü yada kantaron yağının cilt üzerindeki etkileri nelerdir ?

Kantaron yağının cilde faydalarından başlıcaları şunlardır:

*Antiseptik özelliği sayesinde yara ve yanık tedavilerinde eskiden beri kullanılan kantaron yağı kesik ve açık yaraların hızla iyileşmesine faydalı olmakla beraber,

* Cilt kırışıklarını önleyerek yaşlanmayı geciktirir.

* Oluşmuş kırışık izlerini de düzenli kullanımda azaltır.

* Ayrıca akne ve güneş lekeleri üzerinde oldukça etkilidir.

* Geçmişte sedef hastalığının tedavisinde bile kullanılmıştır.

*Beklerde pişik oluşumuna karşı ve kuru ciltlerde nemlendirici olarak kullanılabilir.

Alerjik cilt yapısına sahip olan kişiler dışında doğal yöntemlerle hazırlanmış bir kantaron yağı yüze güvenle sürülebilir.

Kantoron yağı içilir mi sorusuna cevap verecek olursak; Kantoron yağı içilir mi, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve düzenli ilaç kullanan kişilerin doktoruna danışmaları ve kullanacak kişilerin belirtilen miktar dışında kullanmamaları tavsiye edilir.

İçilebilir kantaron yağının faydaları:

*Hücre yenileme özelliği vardır

* Ülser ve gastrit gibi miğde rahatsızlıklarını giderir.

* Sindirim sistemini rahatlatarak hazmı kolaylaştırır.

* İshali keser.

*Hemoroide iyi gelir.

* Kasları güçlendirir.

Sarı Kantaron yağı Kullanım şekli:

Günde bir tatlı kaşığından fazla kullanılması tavsiye edilmez.

Sarı Kantaron Yağı fiyatı:

Hem uygun hem de katkısız doğal sarı kantaron yağı, online satış sitemiz : www.koysev.com üzerinden sipariş vererek ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımız Instagram : @koysevciftligi Facebook : Köysev çiftliği bize ulaşarak da sipariş verebilirsiniz. Ayrıca WhatsApp iletişim numaramız: 0543 628 28 58

Köysev tescil/patenti alınmış, Üretim çiftliğimiz Amasya da olup ürünlerimizin tamamı TARIM VE GIDA BAKANLIĞI onaylıdır. Ayrıca Köysev Çiftliği bir kadın girişimci tarafından kurulan KOSGEB destekli girişimdir. Ürünlerimizin hiçbirinde katkı ya da koruyucu madde bulunmamaktadır.

Sarı kantaron yağı fiyatı: Fiyat ve Sipariş için lütfen tıklayınız

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Main Menu